1. oktober 2010

foccacia you!!!
I dag har jeg baket Foccaci for andre gang i mitt liv! -nam! Men før jeg begynner å dele oppskrift og idè, lag deg en kopp kaffe på morgenkvisten!Du trenger følgende: god olje, jær, hvetemel, sammaltmel, salt, sukker, vann og muffinsformer!Disse formene har jeg kjøpt på Åhlens, de er harde og tåler 250 grader. Skikkelig søte!
 1. Du trenger en halv pakke jær, (jeg bruker alltid tørrjær), 2,5 dl lunket vann, (litt over kroppstemperatur), 4 dl hvetemel, 1dl sammaltmel, 1 ss salt, 1 ts sukker, 1 ts oregano, 1 ts timian, 2 ss olje.
 2. mål opp melet og hell det i bakebollen sammen med alt det tørre.
 3. Blande ut tørrjæren i vannet og hell det i deigen.
 4. ELT!
 5. Hell over oljen, kna deigen godt. Oljen blir liggende som en hinne utenpå deigen.
 6. La heve i 30 min!


Her har deigen hevet i ti minutter, det er god fart i den :)Etter 30 min heving ser deigen slik ut! PERFEKT!Jeg har lært å veie deigen når jeg skal porsjonere den, slik blir emnene like store:)
 1. Sett ovnen på 180 grader.
 2. Etterhev deigen når den er i formene i ca 20 min.


Denne deigen holder til 11 former på rundt 54 gram. Hvis du dobler oppskirften kan du lage i langpanne.Her har deigen etterhevet. Stor forskjell på de to bildene! (sorry for dårlig billedkvalitet)..Stikk hull i deigen med en gaffel, strø på LITT olje, havsalt, oregano og timian etter ønske.Steik i 25-30 min. Til de er gyldne.Se så fine de er!og gode..
NAM!

Ha en god og innholdsrik dag!

2 kommentarer:

 1. Imponerande til energi du har på morgonkvisten da:D Dei såg sjukt gode ut!

  SvarSlett
 2. Takk for det. De var veldig gode også:)

  SvarSlett