I dag har jeg baket Foccaci for andre gang i mitt liv! -nam! Men før jeg begynner å dele oppskrift og idè, lag deg en kopp kaffe på morgenkvisten!
- Du trenger en halv pakke jær, (jeg bruker alltid tørrjær), 2,5 dl lunket vann, (litt over kroppstemperatur), 4 dl hvetemel, 1dl sammaltmel, 1 ss salt, 1 ts sukker, 1 ts oregano, 1 ts timian, 2 ss olje.
- mål opp melet og hell det i bakebollen sammen med alt det tørre.
- Blande ut tørrjæren i vannet og hell det i deigen.
- ELT!
- Hell over oljen, kna deigen godt. Oljen blir liggende som en hinne utenpå deigen.
- La heve i 30 min!
Jeg har lært å veie deigen når jeg skal porsjonere den, slik blir emnene like store:)
- Sett ovnen på 180 grader.
- Etterhev deigen når den er i formene i ca 20 min.
Imponerande til energi du har på morgonkvisten da:D Dei såg sjukt gode ut!
SvarSlettTakk for det. De var veldig gode også:)
SvarSlett