23. mars 2011

Ny jobb, nytt liv, ny fremtid!

Da var jeg endelig begynt i ny jobb, om ikke med skoleelever, så med barn i barnehage. Jeg trives med å jobbe med små mennesker. Mange av de er hengivne, søte og dønn ærlige. Tenk at jeg skal få være med å forme dem! Jeg er jammen meg heldig!

Livet i barnehage er ikke bare lett. Det er hektiske dager, med mye som skjer hele tiden. Noen slår seg, noen er uenige, noen løper inne.. Det er veldig lett å bli kjeftesmellen, noe jeg kjente jeg ble på det sterkeste i dag. "Nei, ikke gjør...".

Kjeftesmellen er en personlighet jeg helst styrer unna, men idag dukket hun opp, i beste vigør. Huff. Heldigvis tok jeg meg i det og endret fremtoning ovenfor ungene. Jeg tror de foretrekker det, og forhåpentligvis setter beskjedene seg bedre når vi samtaler, fremfor at jeg kommer viftende med den beryktede pekefingen. Uansett, barnehage er kjekt, og utfordrende!

Jeg gleder meg til å komme skikkelig inn i jobben. Gleder meg til å oppleve mestring hver dag, og jeg gleder meg til at jeg kan være den som bidrar til at barne opplever mestring. Det er så utrolig fantastisk å se på ansiktene til de små når du skryter av dem med oppriktighet i stemmen. Når de klarer noe de i utgangspuntet trodde de ikke skulle klare, eller når de ikke klarer det, men du skryter for at de iallefall har prøvd. De tar skryten til seg, og forhåpentligvis lagrer de det til neste gang de prøver på noe som i utgangspunktet syntes umulig. Positive tilbakemeldinger på positiv atferd. Min største lærdom i løpet av lærerskolen. Det virker!

Nei, får avslutte for denne gang med et lite utbrudd fra et av barna. "Mamma har større nusser enn deg". Så vet vi det..

Takk og farvel

2 kommentarer:

  1. he,he.. syns eg kjenner igjen litt behavorismen i dette her ja.. sitter å skriver Ped forprøve så dette innlegget passet fint idag..ja,ja.. høres ut som du trives med ny jobb er så utrolig enig med deg i at det er utrolig kjekt å være rundt ærlige barn, det dukker opp så mangen gullkorn. Som du sier selv: du er heldig som får æren av å forme dem!

    SvarSlett
  2. så stilig blogg du har kristina!
    men sist,men ikke minst,-gratulerer med graviditeten!!!
    hilsen johanne

    SvarSlett